Inspirationsoplæg

Asrin Mesbah fra Stud.Jur.-gruppen

534 views
3. oktober 2015

Asrin studerer jura - og da hun første gang faldt i snak med en asylansøger og hørte om familiesammenføringsproblemerne, besluttede hun sig for at gøre noget ved det. Hun samlede en række andre jurastuderende og sammen har de gennemgået massevis af sager, lagt pres på Udlændingstyrelsen, skrevet til ombudsmanden og i det hele taget gjort alt, hvad de kunne for at gøre opmærksom på problemerne med lovgivningen og hvordan familiesammenføringssagerne bliver håndteret. 

Rate this video

1 star 2 star 3 star 4 star 5 star
Jørgen Wedele-Petersen 9. juli 2016 09:28 Slet

Kære Asrim, har hørt dig udtale dig i 24/7, er du.
Jeg sidder som leder af integrationsprogrammet i Allerød kommune.
Du kommer med et godt bidrag, men det rører mig, at du ikke formår at skelne mellem stat og kommune, og at du generelt slår alle kommuner over en kam.
Asylcentrene er et statsanlæggende, hvor kommunen først tager over, når der forelægger er opholdstilladelse.
Som repræsentant for Allerød kommune, kan jeg ikke genkende de udtalelser jeg hører, og du skal være velkommen til at kontakte mig.

Jan Kirstein 14. februar 2016 20:27 Slet

Dejligt med det engagement , lystbetonede, og velovervejede indlæg. Men hvordan kommer jeg i kontakt med Jurarådgivningen. Jeg kender to statsløse jøder, der nu på 3. år ikke er behandlede af Udlændingestyrelsen. De er 20 og 21 år. De har været på mindst 3 asylcentre. På det næstsidste asylcenter i Helsingør, lærte jeg dem at kende. Og nu er de blevet flyttet til Sjælsmark center !!! Hvad kan jeg -sammen med andre der kan hjælpe - gøre ?
Hilsner fra
Jan Kirstein, Espergærde

Nadja Pass 5. oktober 2015 09:33 Slet

@Flemming - Det er nemlig et vidunderligt initiativ. Så vidt jeg ved, arbejder de på at lave en hjemmeside, men lige nu og her er den bedste måde at komme i kontakt med Ashrin og jurarådgivningen at skrive til Facebook-gruppen https://www.facebook.com/Venligboerne-København-Studjur-rådgivningen-862673643824575/timeline/

Held og lykke med det - håber, de kan hjælpe ham

Flemming Andersen 4. oktober 2015 12:52 Slet

Vidunderligt initiativ, men hvordan kommer man i kontakt med den juridiske rådgivning. Min kone og jeg er netværksfamilie for en syrisk flygtning, uddannet advokat og som bor i Rudersdal Kommune. Han har er brug for juridisk rådgivning i forbindelse med en familiesammenføringssag som rækker urimeligt ud.

Tilføj en kommentar...
Post som (log ud)